Tehtävät

Muotoilukasvattamaan Designklassikoiden avulla!

Tervetuloa Esan ja esineiden pariin! Tehtävien lähtökohtana toimivat seuraavat esineet: Kaj Franckin suunnittelema Teema-muki (Kilta), Alvar Aallon Aalto-maljakko (Savoy), Maija Isolan Lokki-painokangas, Olof Bäckströmin Fiskars-sakset sekä Janna Syvänojan koru kierrätysmateriaalista. Samat esineet löytyvät Designmuseon suomalaisesta muotoilusta kertovasta perusnäyttelystä Suomalainen Muoto.

Valitse esine, jonka avulla tutustutte muotoiluun:
Alvar Aallon suunnittelema Aalto-maljakko
Kaj Franckin suunnittelema Teema-muki
Olof Bäckströmin suunnittelemat Fiskars-sakset
Maija Isolan suunnittelema Lokki-painokangas
Janna Syvänojan suunnittelema kaulakoru

Esineistä neljä on teollisesti valmistettuja, viides on esimerkki uniikista taidekäsityöstä. Esineet ovat keskenään erilaisia: ne on tehty erilaisista materiaaleista eri aikoina, ja niiden suunnittelijat ovat kukin omalla tavallaan kiinnostavia.

Lapselle muotoilun parissa työskentely voi toimia avaimena oman esineympäristön uudenlaiseen näkemiseen ja arvostamiseen. Oman ympäristön esineet näyttäytyvät uudella tavalla, ne alkavat kiinnostaa ja herättää kysymyksiä. Lisäksi muotoilukasvatus on hauskaa!

Valikoi sivuilta sopiva tehtäväkokonaisuus toteutettavaksi.Työskentely voi tapahtua esimerkiksi omassa luokkahuoneessa, päiväkodissa tai vaikka kodissa. Suosittelemme kuitenkin, että aihetta havainnoillistetaan käsin kosketeltavilla esineillä. Esiopetus- ja kouluryhmät voivat lainata esineitä Designmuseosta. Myös käynti museossa tuo uutta näkökulmaa aiheeseen.

 

 

karkkipaperit