Museoon

Tietoa Designmuseosta ja museo-oppiminen

Designmuseo (Taideteollisuusmuseo) perustettiin 140 vuotta sitten Suomen Taideteollisuusyhdistyksen ylläpitämän Veistokoulun opetuskokoelmaksi. Tänään Designmuseo on kansainvälisesti toimiva muotoilumuseo, joka ylläpitää alan kansallista kokoelmaa. Designmuseo sijaitsee Korkeavuorenkadulla Helsingissä. Museorakennuksen on suunnitellut arkkitehti Gustaf Nyström vuonna 1894. Museota ylläpitää vuonna 1989 perustettu Taideteollisuusmuseon säätiö. Lue lisää Designmuseosta!

Museon tehtävä 

Harrastatko sinä keräilyä? Tai tunnetko jonkun joka keräilee jotakin? Onko sinusta mukava lajitella tavaroitasi ja laittaa niitä esille, vaikkapa oman huoneesi ikkunalaudalle, jolloin muutkin voivat ihailla sinulle tärkeitä esineitä? Jos kuvaus tuntuu tutulta, toimit tai joku tuntemasi henkilö toimii hieman samaan tapaan kuin museo.

Designmuseon keräilyn kohde ovat erilaiset muotoillut esineet. Museon kokoelmassa on mm. kannuja, kuppeja, ryijyjä, valaisimia, haarukoita, veistoksia, mopo, sampoo-pulloja, julisteita, koruja, puhelimia, asusteita, hattuja, vaatteita, tuoleja, sohvia, pöytiä: esineitä on monelta ajalta, ja jokaisessa kokoelmassa säilytettävässä esineessä on jotakin, joka tekee siitä muotoilun kannalta erityisen.

Museovierailu

Itsenäinen kierros museossa

Lapsiryhmille ja perheille suunnattu omatoimikierros kuljettaaa läpi museon kokoelmanäyttelyn Utopia nyt – Kertomus suomalaisesta muotoilusta. Näyttelyssä on esillä myös erityisesti lapsille suunnatut kysymykset ja kosketeltavat osiot näyttelyssä. Kierrosoppaan ja kynän saa käyttöönsä museosta. Jos olette jo työskennelleet sivuston tehtävien parissa ennen museovierailua, etsikää Suomalainen muoto -näyttelystä esine tai esineet, joiden parissa työskentelitte. Museossa on esillä perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Lisätietoa ajankohtaisista näyttelyistä täältä.

Designmuseon opastukset ja työpajat

Designmuseo kutsuu lapset tutkimaan muotoilua! Museoon voi tutustua omatoimisesti tai oppaan johdolla. Lapsiryhmille voi varata näyttelyyn liittyvän opastuksen tai työpajan. Opastukset ovat lasta huomioivia ja keskustelevia. Työpajoissa tutustutaan muotoiluun luovaa tekemistä, keskustelua ja liikettä yhdistäen.

Ryhmäkokosuositus max 20 hlöä. Opastus (n. 30 min) 45 e ja työpaja 60 e (n. 90 min). Opasvaraukset tehdään arkisin klo 8-11, puh. (09) 6220 5420 tai sähköpostitse [email protected] Opasvaraus tehdään viimeistään kaksi viikkoa ennen aiottua käyntiä museossa. Ajankohtaiseen työpajatarjontaan voi tutustua Designmuseon sivuilla.

Hauskaa museovierailua!