Tärkeät esineet: Oma näyttely

Tärkeät esineet

Näyttelyn rakentaminen

Aalto-maljakko on jo iäkäs esine, jolla on pitkä historia. Maljakko voitti suunnittelukilpailun vuonna 1936 ja esiteltiin taide-esineenä Suomen osastolla Pariisin maailmannäyttelyssä 1937. Se edusti aikanaan uudenlaista muotokieltä ja sopi hyvin esiteltäväksi tärkeässä näyttelyssä.

Aalto-maljakkoa valmistetaan edelleen ja sen muotoihin voi törmätä useissa paikoissa. Monelle ulkomailla asuvalle suomalaiselle se tuo mieleen kotimaan. Se on myös yksi tunnetuimpia Suomessa suunniteltuja esineitä maailmalla. Aalto-maljakoita säilytetään myös museon kokoelmissa kertomassa ihmisille esineen menneisyydestä. Aalto-maljakkoa voi kutsua muotoiluklassikoksi ja monelle esine on arvokas ja merkityksellinen, ehkä se on jopa jonkun lempiesine.

Lasten tehtävänä on pohtia, mikä on heille erityisen tärkeä ja arvokas esine. Esine saa olla ihan mikä vaon lapselle tulee mieleen, vaikka hakaneula joka pitää lapasen ylhäällä talvipakkasessa. Kertokaa yhteisesti omista tärkeistä esineistä ja kuunnelkaa toisten tarinoita. Keskustelkaa yhdessä miksi esine on lapsesta tärkeä? Mitä lapset tietävät tärkeistä esineistä ja niiden alkuperästä? Onko esine tärkeä vielä pitkänkin ajan kuluttua? Miksi se säilyttää arvonsa myös tulevaisuudessa?

Tärkeät esineet voi tuoda ryhmän nähtäviksi tai niistä voi tehdä kuvan. Rakentakaa esineistä/esinekuvista tärkeiden esineiden näyttely, ihan niin kuin museossa. Museossa esillä olevista esineistä löytyy myös tietoa. Liittäkää tekin esineiden yhteyteen esineiden tarinat kirjoitettuna tai piirrettynä.

 


Tietoa kuvasta