Unelmien huone

Unelmien huone

Piirustus, rakentelu

Väreillä ja koristeilla voi vaikuttaa paljon siihen, millaisena tilan koemme. Käytetyt värit ja koristeet vaikuttavat siihen onko tilan tunnelma iloinen vai surullinen, rauhallinen vai toimelias. Väri ja koristelu kertovat myös paljon tilan käyttäjästä ja käyttötarkoituksesta. Esimerkiksi makuuhuoneen sisustus voi olla väritykseltään rauhallinen, kun taas yhteiseen leikkiin varatussa tilassa on paljonkin väriä.

Mietitään mitkä värit tuntuvat rauhallisilta ja mitkä vauhdikkailta tai iloisilta. Entä minkälaisia tunnelmia ja viestejä syntyy koristeilla? Minkälainen koriste sopisi makuuhuoneeseen, keittiöön tai leikkitilaan?

Suunnittele oma unelmiesi huone.  Huoneen suunnitelman voi toteuttaa piirtämällä tai huoneen voi rakentaa erilaisia askertelumateriaaleja käyttäen, esimerkiksi tyhjään kenkälaatikkoon. Minkälaisia värejä siellä on? Onko huone runsaasti koristeltu vai yksivärinen? Minkälainen on huoneen tunnelma? Minkälainen on sängynpeitto, matto ja verhot? Ovatko värit ja koristeet samankaltaisia kuin ne, joita  on esimerkiksi vaatteissasi?

Tarkastelkaa lopuksi yhteisesti unelmienhuoneita. Mitä suunnitelman perusteella voisi päätellä huoneen asukkaasta? Minkälainen tunnelma huoneessa on? Minkälainen rivitalo tai kerrostalo huoneista rakentuisi?

 


Tietoa kuvasta