Oudot kojeet

Oudot kojeet

Piirustus, rakentelu

Teollinen muotoilija kehittää ideasta tuotteita. Teollinen muotoilija voi olla kehittämässä tuoteperheitä. Voidaan puhua esimerkiksi saksien tuoteperheestä. Saksilla on erilaisia käyttäjiä ja käyttöyhteyksiä, jotka saksien muotoilussa on huomioitava suunnittelemalla erilaisille käyttäjille ja erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivia saksimalleja. Miettikää yhdessä minkälaisia erilaisia saksia tiedätte.

Toteutetaan oma muotoiluprojekti. Sakset ovat työkalu, joka auttaa meitä arjessa. Saksien avulla voimme sujuvasti leikata erilaisia materiaaleja. Pohditaan yhdessä minkälaisia työkaluja arjessa tarvitaan ja minkälaisia apuvälineitä meillä jo on käytössämme. Mietitään minkälaisiin suunnitteluongelmiin ei sopivaa työkalua vielä ole olemassa tai johon tarvitsisimme vielä paremman apuvälineen. Tehtävänä on rakentaa mielikuvituksellinen uusi tuote tai kokonainen tuoteperhe.  Joku voi innostua suunnittelemaan jonkinlaisen yhdistelmätyökalun? Nyt on tilaa ideoida ja suunnitella vapaasti vain mielikuvitus rajana! Tarvitaanko arkeen kevätpurokaivuri, valolliset pimeälasit, kauko-ohjattava robotti putsaamaan kurat saappaista, kuuman aterian jäähdyttämiseen sopiva tuuletin vai muuta?

Mallit voi piirtää kartongille tai rakentaa erilaisista materiaaleista, joita on saatavilla. Mallit voi piirtää vahvalle pahville tai paksulle kartongille ja leikata irti. Malleja voi rakentaa myös kartonkipakkauksista, paperirullista, aaltopahvista, haaranastoista, napeista ja monenlaisista erilaisista materiaaleista.

 


Tietoa kuvasta