Museoon

Tietoa Designmuseosta ja museo-oppiminen

Designmuseo (Taideteollisuusmuseo) perustettiin 140 vuotta sitten Suomen Taideteollisuusyhdistyksen ylläpitämän Veistokoulun opetuskokoelmaksi. Tänään Designmuseo on kansainvälisesti toimiva muotoilumuseo, joka ylläpitää alan kansallista kokoelmaa. Designmuseo sijaitsee Korkeavuorenkadulla Helsingissä. Museorakennuksen on suunnitellut arkkitehti Gustaf Nyström vuonna 1894. Museota ylläpitää vuonna 1989 perustettu Taideteollisuusmuseon säätiö. Lue lisää Designmuseosta!

Museon tehtävä 

Harrastatko sinä keräilyä? Tai tunnetko jonkun joka keräilee jotakin? Onko sinusta mukava lajitella tavaroitasi ja laittaa niitä esille, vaikkapa oman huoneesi ikkunalaudalle, jolloin muutkin voivat ihailla sinulle tärkeitä esineitä? Jos kuvaus tuntuu tutulta, toimit tai joku tuntemasi henkilö toimii hieman samaan tapaan kuin museo.

Designmuseon keräilyn kohde ovat erilaiset muotoillut esineet. Museon kokoelmassa on mm. kannuja, kuppeja, ryijyjä, valaisimia, haarukoita, veistoksia, mopo, sampoo-pulloja, julisteita, koruja, puhelimia, asusteita, hattuja, vaatteita, tuoleja, sohvia, pöytiä: esineitä on monelta ajalta, ja jokaisessa kokoelmassa säilytettävässä esineessä on jotakin, joka tekee siitä muotoilun kannalta erityisen.

Museovierailu

Itsenäinen kierros museossa

Lapsiryhmille ja perheille suunnattu omatoimikierros kuljettaa Esan matkassa läpi museon peruskokoelmanäyttelyn Suomalainen muoto. Kierrosoppaan ja kynän saa käyttöönsä museosta. Siihen voi tutustua ennakkoon täältä. Jos olette jo työskennelleet sivuston tehtävien parissa ennen museovierailua, etsikää Suomalainen muoto -näyttelystä esine tai esineet, joiden parissa työskentelitte. Museossa on esillä perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Lisätietoa ajankohtaisista näyttelyistä täältä.

Esa ja esineet -työpajat

Esa ja esineet kutsuu lapset tutkimaan muotoilua! Näyttelyyn voi varata työpajan Designmuseon oppaan johdolla. Esiopetusryhmille  ja 1-2-luokkalaisille on tarjolla Designmuseon perusnäyttelyyn Suomalainen Muoto liittyvät Esa ja esineet -työpajat. Työpajoissa tutustutaan muotoiluun luovaa tekemistä, keskustelua ja liikettä yhdistäen.

Ryhmäkokosuositus max 20 hlöä. Kesto 60 min. Hinnat arkisin 45 € ja la-su 65 €. Opasvaraukset tehdään arkisin klo 8-11, puh. (09) 6220 5420 tai sähköpostitse info@designmuseum.fi. Opasvaraus tehdään viimeistään kaksi viikkoa ennen aiottua käyntiä museossa.

Hauskaa museovierailua!