Mielikuvitusmatka kaukaisiin maihin

Mielikuvitusmatka kaukaisiin maihin

Piirustus, maalaus

Maija Isola suunnitteli Marimekolle yhteensä 536 erilaista painokangasmallia. Mistä hän mahtoi löytää ideat työhönsä? Tiedetään hänen keränneen niitä esimerkiksi matkustaessaan vieraissa kulttuureissa. Maija Isola suunnitteli painokangasmalleja esimerkiksi Algeriassa näkemistään kukista ja lemmikkikukostaan matkalla. Vieras ympäristö saa aistit havaitsemaan ympäristön yksityiskohtia tarkasti.

Lähdetään mielikuvitusmatkalle! Kerätään käyttöön erilaisia postikortteja tai kuvia eri maista, kukista ja eläimistä. Lapset voivat valita kuvista mieleisensä. Jokainen voi pohtia mitä kuvassa näkyy ja mikä heitä siinä kiinnostaa. He kuvittelevat tilanteen, jossa he itse seikkailevat kortin esittämässä maisemassa. Minkälainen paikka se on? Onko kuuma vai kylmä, miltä tuoksuu, kuuluuko ääniä, mitä näkyy? Syntyykö kortin näkymästä tarina?

Työskennellään Maija Isolan tapaan ja kuvitetaan seikkailu oman kortin maisemassa. Pysähdytään maalaamaan ja luonnostelemaan mielikuvitusmatkalla nähtyä. Maija Isolakin maalasi ja teki luonnoksia matkoillaan. Luonnosten pohjalta hän suunnitteli painokangasmalleja.

 


Tietoa kuvasta