Koristeellinen kattaus

Koristeellinen kattaus

Suunnitellaan oma koriste kuppiin tai lautaseen! Suunnitelma tehdään piirtämällä kuva kupista tai lautasesta paperille tai kartongille. Lautasen kuvan saa käyttämällä oikeaa lautasta apuna ja piirtämällä paperille esine oikeassa koossaan. Kupin voi myös piirtää mallia apuna käyttäen tai mielikuvituksen avulla.

Koristeaiheen suunnittelua varten voidaan keskustella siitä minkälaisista väreistä lapset pitävät, minkälaisia koristeita he ovat nähneet ja mikä olisi hienoin koriste, joka astiassa voisi olla. Yhdessä voi myös tutkia taidekirjoja, muotoilusta kertovia kirjoja ja satukirjoja inspiraatioksi. Kerrotaanko omassa koristeessa tarina vai onko se vaikkapa toistuva kuvio, nimikointi vai muu? Lapset päättävät, luonnostelevat ja piirtävät.

Vaihtoehtoinen työtapa on käyttää kertakäyttöisiä astioita, joihin omat koristeet suoraan maalataan. Koristeita voi suunnitella myös paperiseen kertakäyttöpöytäliinaan, johon voidaan ensin piirtää astiat ja jatkaa koristelua väreillä ja maalaten. Pöytäliinalle syntyy vaikka koko ryhmän itse suunnittelema kattaus, jonka äärellä voi järjestää juhlat.

 


Tietoa kuvasta